Kapcsolat

Cím

7362 Vásárosdombó Rákóczi u. 19.

Termékeink

 • Összes
 • Autóipari lemez alkatrészek
 • Biotechnológiai eszközök
 • Csavaripari szerszámok
 • Csővégmaró
 • Daráló kések javítás-gyártása
 • Elektronikai ipari eszközök
 • Faipari Eschblöck kompatibilis eszközök
 • Falikonzol
 • Galvánipari átrakó
 • Gyártó szerszámok
 • Hegesztett alkatrészek megmunkálása
 • Káposzta szeletelő
 • Konveyorok
 • Motorkerékpár alkatrészek
 • Papíripari eszközök
 • Robot SFS megfogó
 • Szereléstechnikai eszközök
 • Színpad
 • Ultrahangos transducer
 • Vákumformázó gépek

Autóipari lemez alkatrészek

Az autóipar számára különféle sajtolt lemezalkatrészeket készítünk. Jellemzően a termék műszaki dokumentációja alapján megtervezzük, majd legyártjuk a termék gyártásához szükséges szerszámokat. A szerszámokat akár saját sajtóinkon használjuk, gyártjuk és ellenőrizzük a termékeket, melyek jellemzően horganyzott vagy szinterezett (porszórt) felületkezelést kapnak.

Biotechnológiai eszközök

A Biotechnológia területén is végeztünk több K+F tevékenységet, jellemzően konzorciumi keretek között. Ilyen egy MFC (üzemanyagcella) elvű mérőberendezés, mely bizonyos biológiai folyamatokat képes detektálni. Kooperációban fejlesztettünk egy dögkutak felszámolására/továbbműködtetésére alkalmas berendezést, mely baktérium tenyészetet képes bejuttatni a kutak mélyére és ott biztosítani a biológiai élethez szükséges feltételeket. Fejleszettünk továbbá egy robot alapú laboratóriumi berendezést, mely egy speciális eljárással DNS szelektív fertőzöttséget képes detektálni, mindezt terepen, önálló mintavételezéssel.


Csavaripari szerszámok

A csavaripar számára végzünk különféle szerszámgyártási feladatokat. Matricák, fejáthúzó matricák, előverők, fejezők, mester szerszámok, levágó kések, fogó ujjak gyártása és egyéb szerszám átalakítások.

Csővégmaró

Vállalkozásunk első terméke 1990-ből, mely egy rendszerváltáskor kialakult piaci rést igyekezett befoltozni. Ipari kazánok és hőcserélők csöveinek cseréjére készült. A gép pofák segítségével rögzíthető a hőcserélő csöveinek belsejéhez - kvázi tengelyéhez. A marófej forgó mozgást végez körszimmetrikusan, illetve ezen a rögzített tengelyen a gép előre hátra képes mozogni. Ezek a mozgások alkalmasak arra, hogy - előre haladva - a hőcserélő csövek varratait eltávolítsuk, illetve az új csere csövek következő hegesztési gyökölését előkészítse. Kazánok és hőcserélők  csöveinek cseréjére jellemzően a huzamos hő/vegyi hatások okán való elöregedés illetve vízkövesedés  esetén van szükség rendszeres időközönként. 

Daráló kések javítás-gyártása

Az élet különböző területeire gyártunk, illetve felújítunk darálókba álló- és mozgókéseket. A Műanyagipari újrafeldolgozás, illetve a faipar alkalmaz ilyen jellegű termékeket. Természetesen vállaljuk húsipari darálókések élezését is.

Elektronikai ipari eszközök

Az elektronikai ipar számos területére gyártunk eszközöket. Akár ICT akár FT területre, illetve mechanikai szerelő vagy egyéb teszt (AOI) területre.

 • ICT tesztek: (In-Circuit Test) Áramköri lapok jellemzően gyártásközi ellenőrzésére alkalmas teszt berendezés, ahol az áramköri lapok egyszerűbb hibái szűrhetőek ki. Általános folyamata, hogy speciális mérőtűkkel csatlakozunk rá az áramkör meghatározott pontjaira és méréseket végezhetünk rajtuk. Jellemzően rövidzárlat, szakadás, kapacitás, ellenállás és egyéb alapvető mennyiségeket mérhetünk. Vállalkozásunk a méréshez használt fixture-ök fejlesztésében jártas. A mérés eszköze a fixture és magát a mérést végző teszt berendezés, jellemzően gyári eszköz (Pl: Agilent) segítségével történik a villamos mérés.
 • Funkcionális teszt berendezések - Functional Testing (FT) A funkcionális teszt, mint nevéből is következik az áramkör megfelelő működését ellenőrzi, jellemzően a termék végleges állapotában. A vizsgálat folyamata, hogy a termék csatlakozóira (vagy RF) kapcsolódva a teszter egy jelet küld a vizsgálandó termék bemenetére, mely jel egy valós, gyakorlatban használatos jel szokott lenni. A kimeneten kapott eredményt összehasonlítja egy olyan mintával, ami a helyes működés esetén lenne a válasz a kimeneten. Gyakorlattal bírunk FT teszterek tervezéséveben és építésében.
 • Forrasztó és egyéb JIG-ek tervezése, gyártása.

Faipari Eschblöck kompatibilis eszközök

Ipari fa (erdészeti) darálókba gyártunk különböző alkatrészeket, többnyire az eredetihez képest javított konstrukcióval és paraméterekkel. Továbbá ezen gépek bizonyos alkatrészeinek, részegységeinek gyártásával és felújításával is foglalkozunk.

Falikonzol

Teljesen speciális igényeket is megoldunk. Ilyen például egy fodrászati berendezés falra való állítható rögzítése. Ezek jellemzően egyedi megoldások, egyedi igényekre.

Galvánipari átrakó

A galvánipar számára speciális átrakó szerkezetünk képes a fürdők közti anyag és dobok átrakására.

Gyártó szerszámok

Hajlító, kivágó és egyéb szerszámok tervezésére és gyártására is szívesen vállalkozunk.

Hegesztett alkatrészek megmunkálása

Vágott-hegesztett-forgácsolt alkatrészek megmunkálását végezzük gépeinken. Jellemzően ezek nagyobb berendezések alkatrészei.

Káposzta szeletelő

Ez a gép ipari mennyiségben képes káposzta darabolására (szeletelésére) például amennyiben Ön savanyítással vagy egyéb szeletelési feladattal foglalkozik. A gép rozsdamentes anyagokból készül.

Konveyorok

Feladatuk a gyártás során, alapanyagok, elő- vagy félkész gyártmányok, illetve kész termékek mozgatása. Lehetnek aktív vagy passzív kivitelűek. A passzívak lehetnek görgős vagy golyós asztalok/pályák. Lehetnek rövid vagy hosszú szállítópálya elemei, akár a munkahelyeket összekötő áru továbbító szerepét is betöltheti. Lehetnek fix, vagy akár felnyitható kivitelűek a vevői igényeknek megfelelően.

Motorkerékpár alkatrészek

Gyártunk különböző motorokhoz speciális alkatrészeket. Ilyen például a kormánymagasító, mely Honda ST1300 (Pan European) illetve Kawasaki GTR1400 típusokhoz áll rendelkezésre a kényelmesebb motorozhatóság érdekében. Gyártunk továbbá Harley-Davidson motorokhoz, TC blokkba csapágy átalakító betéteket, karburátorba porlasztást segítő elemeket, vagy akár növelt méretű pillangóházat.

Papíripari eszközök

A szivacsgyártás területén alkalmaznak nagy mennyiségű papírt, elválasztó elemként. A műanyag hab, szennyezőként ráragadhat az elválasztó papír felületére. Gazdasági és környezetvédelmi szempontokból viszont érdemes újrafelhasználni a csak szélen elhasználódott papírt, annak leszélezésével. Ennek érdekében építettünk egy átcsévélő-szélező gépet.

Robot SFS megfogó

Speciális robotra szerelhető megfogók és csavar behajtók.

Szereléstechnikai eszközök

A legkülönbözőbb termékek gyártása igényelhet szerelő és összeállító állomásokat, ahol szerszámok, szerelő készülékek segítségével történik a gyártmányok összeszerelése. Tapasztalatunk van a gyártás során felmerülő szereléstechnikai feladatok megoldásában.

Színpad

Kérésre akár moduláris színpadok kivitelezését is tudjuk vállalni, kül és beltérre. 

Ultrahangos transducer

A kőolajipar számára fejlesztettünk anyagvizsgálati célokra UT fejegységeket. A fejek kompressziós és nyíró hullámok keltésére és vételére alkalmasak, kivitelük szempontjából nyomás és hőálló kivitelben készültek. 

Vákumformázó gépek

Több különböző vákuumformázó gép konstrukcióval rendelkezünk.

A vákuumformázás egy műanyag alakító eljárás, mely során a formázandó lemezt először egyenletesen előmelegítjük, majd a meglágyult műanyag lemezt esetlegesen előnyújtjuk és végül vákuum segítségével a pozitív vagy negatív formázószerszámra kényszerítjük, ahol az hűtést követően elnyeri végleges alakját. Ezek a gépek különbözőek lehetnek a méret, feldolgozandó anyag és az alakítás mértékének a figyelembevétele szempontjából. Ilyen gépeket felhasználnak építőipari, autóipari, vagy egyéb lakossági célú termékek gyártása során. A gépeken kívül a hozzájuk szükséges szerszámok tervezésében és kivitelezésében is bírunk tapasztalatokkal.